Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilar brann i Sävsjö – polisen misstänker mordbrand

Två bilar brann i Sävsjö natten till onsdagen. Polisen misstänker att någon tänt eld på bilarna och händelsen rubriceras som mordbrand.

Vid 00.40-tiden larmades SOS Alarm om att det brann i två bilar som stod parkerade nära en byggnad på Parallellgatan i Sävsjö.

Räddningstjänsten åkte till platsen och kunde släcka elden innan den spred sig till byggnaden i vilken det bland annat finns en pizzeria, uppger polisen.

Polisen tror att branden kan vara anlagd och har upprättat en anmälan.

– Initialt är det bedömt som mordbrand. Den allra vanligaste brottsrubriceringen vid bilbränder är skadegörelse, men det här har bedömts lite annorlunda i och med att bilarna stod i anslutning till en byggnad, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion öst.

Enligt Nils Rydberg vid polisen på Höglandet förelåg det en spridningsrisk till fastigheten med pizzerian i.

– Man kan anta att syftet med branden också var att den skulle sprida sig, säger Nils Rydberg och syftar på att bilarna som brann stod parkerad väldigt nära huset.

Thomas Agnevik berättar att platsen nu är avspärrad och polisen kommer under förmiddagen att göra en teknisk undersökning. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Ett vittne berättar för tidningen att han sett en person och en bil på området.

— Det behöver inte vara den skyldige utan kan vara ett annat vittne men det såg konstigt ut när han sprang till bilen och körde iväg, säger han.

— Kort efteråt tog elden fart och ena bilen exploderade. Det var som att solen gick upp.

Den ena bilen är helt förstörd och den andra har också fått påtagliga brandskador.