Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomben: Målsprutan uppges vara klar för VBK

Efter säsongen 2018 lämnade Joakim Andersson Vetlanda BK och skrev på för Villa Lidköping. Nu uppger Bandypuls att Andersson har brutit sitt kontrakt med Villa och är klar för en återkomst i VBK.

Bandypuls skriver under tisdagen att värvningen är klar. Sajten uppger att Andersson har brutit sitt kontrakt med SM-finalisten Villa Lidköping och skrivit på ett treårskontrakt med Vetlanda BK. Uppgifterna stämmer dock inte, menar VBK:s presstalesperson Andreas Söderman.

– Nej, så vitt jag vet har han kontakt med Villa så det kan jag inte påstå, säger Söderman till Bandypuls och svarar svävande på frågan om det funnits kontakt mellan parterna angående en återkomst.

– Kontakt och kontakt, det har jag med alla spelare som spelat i Vetlanda. Men så vitt jag vet så är han Villas spelare.

I början av mars skrev Nya Lidköpings-Tidningen om ryktena att landslagsmannen skulle vara på väg att återvända till VBK då hans sambo flyttat tillbaka till Vetlanda. Spelaren själv förnekade då att han var på väg att lämna Villa.

– Nej, det ska jag inte. Jag har inte brutit något avtal. Jag ska spela i Villa åtminstone en säsong till. Vi bodde på olika orter under min första säsong i Villa och det kommer bli samma sak nästa säsong, sa Joakim Andersson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Under säsongen som gick slutade Joakim Andersson trea i elitseriens skytteliga med 36 mål på 26 matcher och i slutspelet blev det ytterligare nio fullträffar för Andersson.

Enligt Bandypuls ryktas VBK–produkten Christoffer Edlund vara på väg till Villa Lidköping som ersättare till Andersson.