Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra med statliga pengar till näringslivet

Riksdagspartierna har kommit överens om ett rejält stödpaket till näringslivet. 300 miljarder kronor blir öronmärkta för att hjälpa näringslivet i dessa mycket svåra coronatider.

När hela branscher tvingas stänga ner och med påföljande varsel och uppsägningar på grund av influensan kan detta vara skillnaden mellan överlevnad och konkurs.

Vård/omsorg och skola är samtidigt prioriterade områden och som till största delen sköts av det offentliga, regioner och kommuner. Dessa funktioner måste hållas igång till varje pris. Då känns det futtigt att den sektorn enbart fick fem miljarder kronor från statskassan då behovet är betydligt större.

Offentlig sektor står för nästan hälften av BNP och i det sammanhanget känns inte relationen 300 miljarder kronor mot 5 miljarder kronor särskilt relevant.

Anders Wilander (M)

kommunalråd Tranås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel