Affärsverket gick före helgen ut med en varning om "avbrott och driftstörningar" eftersom det fanns risk för att det kunde bli något avbrott i försörjningen av dricksvatten.

Även om vattnet fortsatte komma kunde det se brunfärgat ut varnade NAV, som även bad allmänheten hålla utkik efter misstänkta läckor i mark och gator.

Åtgärdades omgående

Läcksökningen den gångna helgen gav i alla fall resultat.

– Angående läcksökningen var det en läckande brandpost som upptäcktes och åtgärdades omgående, säger Jessica Tyreskog, som är kund- och marknadsassistent vid Nässjö Affärsverk AB.

Tyreskog uppger att enligt den information hon fått av annan personal inom NAV är det inte ovanligt att brandposter börjar läcka.

"Stora flöden" rann ut

– Den här brandposten är inte synlig utan belägen under mark. Brandmännen får lyfta på ett lock för att komma åt brandposten och kunna koppla på den. Just i det här fallet var det ganska stora flöden, men det upptäcktes snabbt och kunde åtgärdas.

Hon säger vidare att när det är vattenläckor "som vi letar efter brukar vi be att allmänheten ska vara uppmärksamma".

– Generellt kan man säga att om man hör att det porlar vatten i backen, när det annars är torrt väder, eller ser vatten som tränger upp ur marken är det viktigt att man hör av sig till NAV.