Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson Löfdahl efter beslutet: ”Känns speciellt”

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) var med och röstade bort statsminister Stefan Löfven. Det parlamentariska läget är svårt, men det kommer att lösas på ett bra sätt enligt Eksjöpolitikern.

Att statsminister Stefan Löfven skulle röstas bort var väntat. Vid tisdagens röstning ville en majoritet, 204 av riksdagsledamöterna, ha bort Löfven. 142 ledamöterna röstade för att Löfven skulle behålla statsministerrollen.

Föga oväntat tillhörde Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl, från Eksjö, en av de som såg till att statsminister Löfven får lämna sin plats.

– Vi i Alliansen har gått till val på att vi ville få bort Stefan Löfven. Vi behöver en ny regering. Nu har vi ett blankt blad att utgå ifrån, säger Carlsson Löfdahl.

– Det är lite speciellt, det är första gången jag är med och röstar bort en statsminister, tillägger hon.

När kommer regeringsfrågan att vara löst, tror du?

– Det är ingen hemlighet att det är ett svårt parlamentariskt läge nu. Det kommer att bli arbetsamt innan vi har en ny regering på plats, säger Carlsson Löfdahl.

– Men jag tror vi kommer att klara det. Det blir kanske en lagom julklapp, tillägger hon.