Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Civilministern kom med löften

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

På tisdagen presenterade Socialdemokraterna sitt valmanifest. På plats i Aneby redogjorde civilminister Ardalan Shekarabi vad det innebär för kommuninvånarna.

Det största trygghetsprogrammet i modern tid har Socialdemokraterna valt som rubrik på sitt valmanifest. Den stora nyheten är förslaget om en så kallad familjevecka. För att föräldrar lättare ska få ihop livspusslet på under lov och planeringsdagar vill partiet ge både mamman och pappan fem extra dagars ledighet per år för barn mellan 4 och 16 år.

– I Aneby skulle 528 barnfamiljer beröras av detta, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

När han, under sitt besök i Aneby, presenterade Socialdemokraternas valmanifest bjöds det på fler siffror på kommunnivå. En sådan handlar om 20 nya välfärdsmiljarder.

– För Anebys del skulle det blir nio miljoner per år.

Ett annat vallöfte från Socialdemokraterna är att höja pensionerna.

– Det skulle beröra 1 942 pensionärer i Aneby.

Väldigt avgörande

Enligt Ardalan Shekarabi kan de tolv dagar som återstår till valet bli väldigt avgörande för utgången.

– Ju närmare valdagen vi kommer desto mer fokus kommer det att bli på välfärdsfrågorna. Det tror jag kan gynna oss.

I jakten på väljare är civilministern nästan varje kväll ute och knackar dörr.

– Det är Socialdemokraterna relativt unika med.

Dörrknackning sker även lokalt. Arijana Jazic, partiets toppkandidat till kommunfullmäktige, är en av dem som ägnar sig åt det.

– Många vill prata med oss och är glada och tacksamma över våra besök. En hel del av dem vi träffar har ännu inte bestämt sig för hur de ska rösta, säger hon.

Civilministern medverkade även under Alla får plats-veckan. Han talade om temat, som ju är demokrati.

– För mig betyder det framför allt delaktighet.

Som elvaåring kom Ardalan Shekarabi till Sverige från Iran. Skolan och fritidsaktiviteter blev hans väg in i det svenska samhället.

– Vilken skola du går i och vilka fritidsaktiviteter du deltar är avgörande för hur integrationen funkar. Där gör alla ideellt arbetande ledare en jättestor insats.

Under tisdagen besökte Ardalan Shekarabi också Tranås. Han fick då bland annat information om Tranås Energis arbete med miljöanpassad vattenkraft. Även Nässjö fick besök av civilministern. Där mötte han väljare.

Läs mer: Civilministern kommer till Aneby