Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Consid redovisar en vinst på 75 miljoner kronor

IT-företaget Consid med huvudkontor i Jönköping redovisar en vinst på 75 miljoner kronor förra året och räknar nu med en årlig omsättning på två miljarder kronor om två år.

Enligt ett pressmeddelande är ribban satt för nästa nivå - år 2022 ska bolaget omsätta två miljarder kronor och dubblera antal anställda.

I dag har Consid över 1000 anställda fördelade på 21 kontor runt om i landet, I Jönköpings län även i Värnamo.

– Under kommande år står vi inför en rad stora spännande projekt med några av landets mest framstående företag, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Anställde 350

Under 2019 anställde bolaget drygt 350 medarbetare. Omsättningen landade på 1030 miljoner, en ökning med knappt 25 procent jämfört med året innan. Företaget etablerade fyra nya kontor och förvärvade två nya bolag.

Kan ni verkligen fördubblat omsättningen inom två år?

– 2B2 är ett nytt begrepp för vår vision att vi 2022 ska omsätta över två miljarder kronor. Det är viktigt att kunna växa ur flera perspektiv. Man kan nämligen se att det skett en tydlig förskjutning när kunder och uppdragsgivare står i valet att välja leverantör. Nu vill många ha en partner som är ”framåtlutad” och en partner som man kan växa och utvecklas tillsammans med. Och där tror vi att vi kan vara en stark spelare på marknaden, säger Peter Hellgren.