Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har lämnat samtycke till kommunfullmäktige

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Tre personer har lämnat samtycke till kandidatur och en har tagit bort sin. Det är ändringarna när valmyndighetens sista datum för att lämna samtycke till kandidatur gått ut inför valet.

En antal större rikspartier har inte fått in några samtycken till kandidatur i Sävsjö, exempelvis Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ. Inte heller de större högerpartierna AFS och NMR har några som samtyckt till kandidatur i kommunen, däremot har Klassiskt Liberala Partiet fått ett samtycke. Det är ett liberalt parti som hittills ställt upp i tre riksdagsval men som inte fått en nämnvärd andel röster.

Sverigedemokraterna har fått två samtycken, varav en är Kenneth Larsson som varit med som ersättare i kommunfullmäktige under gångna mandatperiod. I mars i år blev han också ordinarie ledamot men var inte med på partiets röstsedel.

En kandidat är struken från de ursprungliga valsedlarna. Det är Socialdemokraternas kandidat som lämnade sin kandidatur efter facebookskandalen som fick stor uppmärksamhet för snart två veckor sedan.