Robin och Jonas driver Mekonomenverkstaden på Bandygatan 2 i Nässjö. De reparerar och servar de flesta bilmärken och med van hand om både gammalt och nytt.

-Vi har lång erfarenhet här i verkstaden och kan ta hand om det mesta, säger verkstadschefen Robin som själv har spenderat mycket tid på verkstadsgolvet.

"När du lämnar din bil till oss ger vi alltid 3 års garanti på delarna från Mekonomen."

Foto Simon Nestor

Läs mer om Mekonomen

Bibehållen nybilsgaranti

Robin har märkt att det råder osäkerhet bland många kunder när det kommer till nybilsgaranti vid service på en Mekonomenverkstad.

-Det får vi många frågor om. Vi använder alltid originaldelar eller andra delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens rekommendationer. Det innebär att även du med en helt ny bil tryggt kan lämna den till oss när det är dags för service. När vi är färdiga får du en giltig stämpel som gör att din nybilsgaranti behålls.

Han menar att just den där stämpeln är viktig.

-Den dagen det är dags att sälja är det värdefullt att ha en välstämplad servicebok. Dels för garantin men också för att bevisa att du tagit hand om din bil på bästa sätt.

De har också en egen garanti på de reservdelar de använder sig av.

-När du lämnar din bil till oss ger vi alltid 3 års garanti på delarna från Mekonomen. Det ger extra trygghet och det visar också att vi litar på både vårt jobb och våra delar.

Bild 1 av 4

Foto Simon Nestor

Hjälp på vägen

Nu när våren närmar sig kan det vara bra att ha en assistansförsäkring, berättar Robin.

-Det är ju inte så kul att bli stående vid bensinstopp, punktering eller andra problem. Därför skickar vi alltid med en kostnadsfri assistansförsäkring som gäller i ett år till alla våra kunder som gjort en originalservice hos oss. Då får du gratis hjälp, så länge din bil är nyare än 12 år, annars tillkommer en självrisk. Den försäkringen har hjälpt många i knipa, säger han.

Robin berättar att de nu söker ytterligare en mekaniker till verkstaden.

-Jag hoppas kunna utöka med en erfaren bilmekaniker till våren, kontakta oss för mer information, avslutar han.

Boka service hos Mekonomen

Relaterat till artikeln

Det inbäddade materialet kan inte visas.