Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Distansundervisning införs för Aleholms elever

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Aleholm inför distansundervisning från och med onsdag. Samtliga elever får undervisning i hemmet. – Det är skola som vanligt, men på ett annat sätt, säger kommunikationschef Pierre Klasson.

Under tisdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med rekommendationen att landets lärosäten och gymnasieskolor ska bedriva utbildning på distans. Sävsjö följer rekommendationen och inför distansundervisning med start onsdag denna vecka. Förutom Aleholmsskolans gymnasieutbildningar berörs alla vuxenutbildningar i kommunal regi, som exempelvis komvux och SFI.

Beslutet innebär att eleverna får undervisningsuppgifter via den digitala lärplattformen Vklass. Genom den lämnas även information till elever, vårdnadshavare och personal. För beslutet innebär inte att eleverna får ledigt, bara att undervisningen bedrivs i en annan form i hemmet.

Ingen ledighet för eleverna

– En del tror att det blir ett långt påsklov, men så är det inte, betonar Pierre Klasson.

– Det är ingen ledighet.

För de elever som har arbetsplatsförlagt lärande fortsätter praktiken som vanligt.

– De som är på praktik, de ska fortsätta som normalt om de är friska.

I övrigt får praktiska lektioner anstå tills vidare.

Lösning för särgymnasiets elever

Beslutet att införa distansundervisning berör även särgymnasiet. Eleverna där har inte samma möjligheter att ta eget ansvar för sitt lärande.

– Det är något man tänkt på. Man tar frågan med rektorer och mentorer.

– På något sätt ska man se till att de får goda förutsättningar, berättar Pierre Klasson.