Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En smittad i covid-19 har dött inom äldreomsorgen i Gnosjö

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

En person inom äldreomsorgen i Gnosjö kommun, som tidigare har bekräftats smittad av covid-19, har nu avlidit.

– Jag kan bekräfta att vi har ett dödsfall av någon som hade covid-19, säger kommundirektör Anna Engström.

Den avlidna personen bodde på ett av kommunens särskilda boenden, där totalt fem brukare har konstaterats smittade av covid-19. Det finns inga ytterligare misstänkta fall inom äldreomsorgen, meddelar Anna Engström också.

– Vi har inte fått någon större spridning på äldreboendet. Man har hanterat situationen på ett väldigt bra sätt. Vi har inte några fler kända fall än på det boendet och inte heller några prover som vi väntar på besked om.

Även några i personalen har blivit smittade:

– Vi har testat personal och ett fåtal har blivit smittade, men flera som har jobbat väldigt nära de brukarna har inte själva blivit smittade.

Hur hanterar ni situationen nu, för att inte fler brukare ska bli smittade?

– De som är smittade isoleras på sina respektive rum. Personalen har full skyddsutrustning när de går in till boende och byter skyddsutrustning, så att man inte har samma utrustning på sig när man går in till någon annan. Vi har också haft en hygiensjuksköterska från Jönköping, som har träffat personalen. Vi har också brutit städkedjor, säger hon och lyfter även fram att man har noggranna rutiner för matleveranser och rengöring.