Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklist påkörd i Vetlanda – bilisten smet

Vid 17-tiden skadades en äldre man efter att ha blivit påkörd i Vetlanda. – Bilisten smet från platsen. Mycket olyckligt, sa Benjamin Nilsson, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med okända skador.

– Han hade ramlat och slagit i huvudet, men var vaken och talbar när vi lämnade platsen, sa Benjamin Nilsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Vetlanda.

Till en början hade mannen enligt uppgift blivit påkörd medan han hade gått över övergångsstället på Missionsgatan vid Willys. Polisen hade dock sent på lördagen andra uppgifter:

– Det sista jag kan se är att det var en cyklist. Om jag förstår det rätt så har cyklisten blivit påkörd bakifrån av en bilist. Cyklisten åkte sedan i backen och ramlade av cykeln, säger Mariana Persson, polisens vakthavande befäl.

Bilisten smet från platsen, men där fanns flera vittnen som kunde beskriva bilens utseende för polisen. Vid 23.30-tiden hade polisen ännu ingen misstänkt, enligt de uppgifter Mariana Persson hade då.