Wallentinsson stod för flertalet av frågorna när kommunalrådet frågades ut på den traditionella bygdegårdsfrukosten, som äger rum en gång varje månad i Norra Sandsjö bygdegård.

Det var Gunnar själv, som frågade Anders Karlsson om det inte var möjligt för Sandsjöbygden att få del av den populära fasadkonsten. En ofta omtvistad konst bland Nässjöborna vad gäller motiven.

Jodå, det borde inte vara omöjligt var beskedet till Wallentinsson och 30-talet åhörare, som kommit för att vara med på frukosten.

På väggen till Sandsjövik

Gunnar Wallentinssons eget förslag är att Sandsjövik, det gamla servicehuset som nu byggs om och för en rejäl ansiktslyftning, blir föremål för fasadkonst.

Finns det då någon bra vägg, där som kan passa?

– Ja, det tycker jag att det gör, säger Wallentinsson. Det finns en bra yta att måla på. Kanske en målning med en sol som går ned i sjöns horisont eller något i den stilen.

Annars kanske bygdegården utmed den hårt trafikerade landsvägen vore lämplig - där skulle många förbipasserande kunna se ett konstverk på fasaden.

– Det kan också vara möjligt, säger Wallentinsson. Vi får försöka driva frågan om en väggmålning någonstans här ute.

Laddstolpar till elbilar

Dåliga bussförbindelser till Sandsjöbygden var en annan fråga som diskuterades. Det är inte lätt att transportera sig till Nässjö eller Sävsjö med den kollektiva trafiken, bussarna går för sällan eller aldrig.

– Det finns också ett önskemål om så kallade laddningsstolpar till de allt fler eldrivna bilarna, sade Wallentinsson. Där tycker jag Anders Karlsson svävade lite på målet om hur det ska gå till, men önskemålet kvarstår likväl.

Skattetrycket var också uppe till diskussion.

– Ja, vi tycker det är alldeles för högt här i kommunen. Att bo i Nässjö kommun kostar oss fem kronor mer per hundralapp mot att bo i Vellinge kommun.

Inga löften om sänkt skatt

Men Sandsjöborna fick inga löften om sänkt kommunalskatt.

– Nej, jag tycker han höll tillbaka lite där, säger Gunnar Wallentinsson.

En ny höghastighetsbana för järnvägen kom också på tal.

– Vi tycker att det är onödigt att bygga en ny sträckning. Bättre att använda stambanan, som redan går som en barriär genom landet. Bygg ut med ett spår till där istället om höghastighet krävs, tyckte frukostdeltagare.

Kommunalrådet Anders Karlsson (C) placerades i intervjustolen vid bygdegårdsfrukosten i Norra Sandsjö. Han avvisade inte tanken på en väggmålning i Sandsjöbygden.

Foto Christer Undfors