Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ valvakan på webben – unik satsning av Hallmedia

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Hur går valet just i din kommun? Under valsöndagen kan du följa vår rapportering från Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vetlanda och Ydre kommuner på webben – sju av de 24 kommuner som ingår i Hall Medias valsatsning på en fem timmar lång livesändning på webben med start klockan 19.00.

– Vår styrka som lokal nyhetsförmedlare ligger i att vi alltid finns på plats på våra orter. Vi kan politiken, vi känner människorna – och just den nära rapporteringen är ryggraden i söndagens livesändning, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hall Media.

Totalt 16 reportrar är i gång på Smålands Dagblad, Smålands-Tidningen, Tranås Tidning och Vetlanda-Posten som en del av Hall Medias unika satsning på en lokal webbsänd valvaka.

Live från valvakorna

Reportrarna rapporterar från valvakor i Eksjö, Nässjö, Tranås och Vetlanda live i sändningen. Fler reportrar jobbar med att ta in valresultatet och fånga kommentarer från de sju kommunerna.

Lokalt är det Mari Ermeland, nyhetschef, som leder arbetet.

Du har ju jobbat en hel del valsöndagar på Höglandet både som nyhetschef och reporter. Nu är det första gången med livesändning. Känns det lite extra nervöst?

– Mer spännande än nervöst. Det ska bli roligt med alla dessa bollar i luften och att se när de landar rätt. Jag litar helt på gänget runt mig. Ingen kan den lokala politiken bättre än vi.

Valkvällen är ju erfarenhetsmässigt en kamp mot klockan. För att få in alla kommunresultat i papperstidningen så gäller det att det är snabba rösträknare ut i vallokalerna.

– Vi ska göra allt vi kan för att få med mesta möjliga information i papperstidningen. Sedan fortsätter vi givetvis rapportera på webben tills resultaten från samtliga kommuner är klara. Så fortsätt följa oss hela kvällen! säger Mari Ermeland.

Fokus på kommunvalen

Fokus på rapporteringen är givetvis i hur det går i kommunvalen. Dessutom blir det ju intressant att se om riksdagsledamöterna från vårt område Johanna Haraldsson (S) och Helena Bouveng (M) från Vetlanda samt Emma Carlsson Löfdahl (L) från Eksjö sitter kvar. Dessutom har ju Malin Olsson (M) från Nässjö stora möjligheter att väljas in i riksdagen.

Den rutinerade reportern Johan Hedenberg har i år fått en specialuppgift. Han kommer att sitta med i livestudion och följa valet med fokus på Höglandets kommuner.

Din uppgift blir att kommentera valresultatet från sju kommuner. Är du förberedd?

– Det har varit en del att läsa in sig på för mig, men just nu ser jag bara fram emot en spännande kväll och natt på söndag. Jättekul att vi kan köra en lokal livesänd valvaka som ett alternativ till riksmediernas valvakor, säger Johan Hedenberg.

– Vill du veta hur det går i just din kommun ska du naturligtvis följa vår sändning och rapportering på webben, säger Johan Hedenberg.