Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag ber kronofogden om hjälp att flytta Malmbäcksbons bil i Gällivare

Artikel 73 av 74
Korta nyheter i Nässjö
Visa alla artiklar

Ett företag i Gällivare ansöker hos kronofogden om hjälp med att flytta undan en bil, vars ägare ska finnas i Malmbäck.

Bilen står parkerad på en gata i Gällivare, där en hyresgäst till företaget ska ha sin parkeringsplats. "Fordonet står på upplåten mark för en av våra hyresgäster. Kontakt har testats utan framgång skriver bolaget" och avser kontakt med Malmbäcksbon. I sådant läge kan, mot en avgift, hjälp begäras från kronofogden. Det kallas då för särskild handräckning. Nu har en ansökan kommit in till kronofogden. Ansökan om särskild handräckning kan användas när någon vidtagit en olovlig åtgärd med någon annans egendom eller har hindrat någon annan att använda viss egendom utan att ha rätt till det.

Partyglädje upplevdes

BODAFORS

"När jag kom hem i kväll fylldes sommarkvällen med härlig livemusik från Parkskolans innergård. Troligen niornas avslutningsfest. Så otroligt härligt att sitta hemma i trädgården och höra härlig musik, tjut o glada ungdomars allsång. Som att allsång i Bodafors startat! Hoppas på fler liknande konserter, som man längtat!!" Så skriver Bibbi Ragnar i ett mejl till tidningen och visst kan man förstå hennes glädje.

Wilma tar studenten

NÄSSJÖ

Ett namn föll olyckligt bort i presentationen av årets studenter på Brinellgymnasiet. Wilma Jansson har gått Frisörprogrammet och är också en elev som tar examen.

Förlängning av köpekontrakt

NÄSSJÖ

Bockängsgatan fastighets AB vill att köpekontraktet gällande fastigheten Skidan 4, som löpte ut sista maj i år ska förlängas. Företagets projektidé var att bygga en aktivitetshall på fastigheten. Bygglovet överklagades till Länsstyrelsen som i sin tur bedömde att detaljplanen ej tillåter byggnation av aktivitetshall. Eftersom företaget inte hade anledning eller kunde förutspå att Länsstyrelsen skulle bedöma att tilltänkt byggnation inte stämmer överens med gällande detaljplan är det rimligt att köpekontraktet förnyas anser tekniska servicenämnden och har beslutat om detta. Grunden till huvudbyggnad ska vara uppförd senast 30 april 2022.

Summertour startar i Forserum

NÄSSJÖ

Måndag till torsdag i kommande vecka blir det Summertour i Nässjö kommun. Fritidsledarna ska besöka några av Nässjös kransorter. Det blir aktiviteter med bland annat hoppborg, hinderbana med mera. Först ut är Forserum på måndag och då är det Trollevi idrottsplats som gäller. Sedan följer tisdag med Önnemo i Malmbäck, onsdag vid Parkskolan i Bodafors och på torsdag vid Flexatorvallen i Anneberg.

Fritidsledarena på aktivitetsområdet

NÄSSJÖ

Från och med torsdag 24 juni finns fritidsledarna på aktivitetsområdet vid Nässjö sim- och sporthall, alla vardagar från lunchtid. På området kan du spela basket, beachfotboll, beachvolleyboll, åka skateboard och mycket annat. Här kan du också låna kickbikes, cyklar, skateboard och hjälm.