Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag vill starta gruppboende i Solberga skola

Solberga skola är ute till försäljning. En kund har hört av sig och undrar om det går att göra om huset till ett HVB-hem.

Företaget heter ERM Förvaltning AB som drivs av Rune Nensen i Aneby. Han visar intresse för fastigheten och har varit i kontakt med Nässjö kommuns samhällsplaneringsförvaltning.

Frågorna gäller om det genom en detaljplaneändring går att använda huset till ett gruppboende för pojkar och flickor med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Ungdomarna som är i sju till tolv-årsåldern skulle då vistas i en dygnet runt bemannad miljö.

Rune Nensen säger att allt fortfarande är i sin linda. Han är inte ägare av skolan utan vill först ta reda på förutsättningarna för sin affärsidé.

Solberga skola lades ned vid vårterminens slut 2015. Utgångspriset för fastigheten är 1,5 miljoner kronor. Det finns två stora byggnader och tomten är på drygt 9 500 kvadratmeter.

Skolan ligger på Nässjövägen som går genom samhället.