Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör din röst hörd – Nominera Vetlandas vackraste plats

Nyligen utsågs Vetlanda till Sveriges 20:e fulaste stad i en omröstning av föreningen Arkitektupproret. Men stämmer det verkligen? Var med och nominera – vilken är kommunens vackraste plats?

Under förra året anordnade föreningen Arkitektupproret en omröstning som då handlade om Sveriges vackraste stadskärna. Då var det Sundsvall som tog hem förstapriset.

I år handlar omröstningen i stället om Sveriges fulaste stad. Den inte allt för smickrande förstaplatsen gick till Borlänge, som fick drygt 1 000 av knappt 7 000 röster.

Men omröstningen har fått kritik, bland annat av musikern Gustaf Norén, som i Dala-Demokraten uttalade sig att omröstningen grundar sig på rasideologi.

Vår egna omröstning

Vetlanda hamnar på plats 20 på listan med Sveriges fulaste städer.

Men stämmer det verkligen? Vi på Vetlanda-Posten håller inte med, och därför startar vi nu en kampanj som vi valt att kalla #KäraVetlanda.

I vår egna omröstning kan du som läsare få vara med och nominera Vetlanda kommuns vackraste landmärke. Det kan vara en specifik plats, en byggnad eller ett område inom kommungränsen.

Skicka in ditt bidrag till oss på redaktionen via mejl, SMS eller vår Facebooksida. Du har fram till torsdag midnatt på dig.

Sedan är det din tur att avgöra vem som vinner. Omröstningen startar på fredag klockan 12.00 via en artikel vi publicerar på vår sajt. Omröstningen pågår under hela helgen.

Vill du sprida bilden av just ditt favoritlandmärke? Tagga din bild på Instagram med #Käravetlanda för att visa upp din favoritplats, platsen du tycker är vackrast. Observera att du inte kan nominera via Instagram.

Fotnot: Omröstningen har nu startat och du kan inte längre nominera bidrag.