Det blev en lokal uppgörelse om segern när Lill-Eken avgjordes under lördagen i skogarna nordöst om Eksjö på vägen mot Rydsnäs.

De två sträckorna kördes två gånger och den i Hult boende Peder Hadarson, som kör för Team Skogsåkarna, utmanades främst av Nässjö MK:s Pierre Melin med kartläsare Åke Melin.

Men på sista sträckan kunde Hadarson med kartläsare Robert Nors sin Volvo 242 avgöra deltävlingen i Scalextric Rally Cup där segermarginalen till slut blev fyra sekunder.

För fjolårets mästare i cupen innebar segern att han ligger tvåa i totaltställningen efter fyra av åtta avverkade deltävlingar. Pierre Melin som hittills haft en stark säsong toppar Scalextric Rally Cup.

Besiktning och serviceområde var förlagt till Nifsarpsskolan och när Mattias Andersson/Roger Andersson från SMK Eksjö/Nässjö MK rullade in efter tävlingen var man mer än nöjda.

– Men vi har ju inte sett resultaten än så vi får väl se. Men körningen kändes bra i alla fall, säger Mattias Andersson.

Kusinen Roger Andersson hoppade in som kartläsare för dagen

– Min kartläsare kunde inte i dag så då fick jag ringa in eliten, skrattar Mattias.

– Vi hade jävligt sköj i dag och det är det som är absolut viktigast, säger Roger.

Mycket folk var ut och följde tävlingen och på sina håll var det väldigt dammigt.

– Men det var inte så farligt under körningen, det var lite på sista sträckan, då körde vi ifatt dammet rätt bra, säger Roger Andersson.

Nässjö MK:s Christian Gustafsson var snabbast av alla i grupp F/VOC klassen och klubbkollegan Christoffer Gustafsson i en BMW 316 körde hem grupp E klassen.

Johnny Ekeflo, Team Skogsåkarna, tog hem C förare Gr.H, Gr.N.

Rallyt försenades på tredje sträckan sedan ett ekipage kört ner fotocellerna som sköter tidtagningen.

– Det blev lite väntan där men allt rullade igång sedan. Det var endast på ett ställe där publiken tyvärr inte lyssnade på funktionärens säkerhetsåtgärder. Vi fick tillkalla fler funktionärer och sedan var det lugnt, säger biträdande tävlingsledaren Kim Gustafsson Westlund som också kunde konstatera att inga skador inträffades.

– Det var några bilar det tog stopp för men som väl är inga personskador utan bara materiella ting och det går ju att åtgärda. Vi är väldigt nöjda med tävlingen och framför allt uppslutningen.