Polisens utredning pågår fortfarande kring det spektakulära inbrottet där ett stort antal datorer och surfplattor stals. Gärningsmännen hade tagit sig in i skolan genom ett fönster i taket och därefter tagit sig in i de säkerhetsförråd där utrustningen förvarades.

En del av stöldgodset har enligt polisen återfunnits och fem personer anhölls också. Dessa häktades dock aldrig då åklagaren inte förelegat tekniska skäl till en häktningsframställan.

Initialt trodde man att det rörde sig om värden omkring en miljon kronor och skolchefen Stefan Claesson skrev därför en tjänsteskrivelse där man önskade ett tillskott på närmare 1,1 miljoner kronor för att ersätta det stulna godset.

Efter inventering har skolan konstaterat att stöldgodset hade ett något mindre belopp än man befarat. Kommunstyrelsen beviljar därför barn- och utbildningsnämnden tre fjärdedelar av det belopp man ursprungligen fått önskemål om, 744 000 kronor. Pengarna går till nämndens investeringsbudget och ska användas till att ersätta stöldgodset på Hägneskolan.

Läs också:

Relaterat till artikeln