Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han fick flest kryss av Ydreväljarna

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

För tredje valet i rad fick Henrik Isacsson (M) flest röster av väljarna i Ydre. Moderaten är glad och stolt över förtroendet, men också ödmjuk och ger en eloge till sina partikollegor.

Isacsson fick 190 personröster, vilket är 50 röster mer än Anna-Lena Svensson (S) som är den näst mest kryssade politikern i Ydre kommun i årets val.

– Det känns förstås jätteroligt. Speciellt att ha kvar förtroendet i detta valet också, säger Henrik Isacsson.

– Det känns fantastiskt att ha ett så stort förtroende i ryggen. Men jag känner att vi har gjort bra ifrån oss allihop i Moderaterna. Jag har partiet att tacka. En eloge till övriga i partiet, tillsammans når vi ut med vår politik, tillägger han.

Vill vara tillgänglig

Den senaste mandatperioden har Henrik Isacsson varit kommunalråd i Ydre kommun på deltid, ett uppdrag som han varvat med sitt ordinarie arbete inom anläggningsbranschen. Just den kombinationen tror Isacsson är en fördel för honom.

– Jag träffar mycket folk hela tiden och får input som jag tar med mig in i politiken, säger Isacsson som även ser till att ta sig tid att prata med de kommuninvånare som ringer till honom eller stoppar honom för att prata politik i affären.

– Tillgängligheten är nog viktig, det är en otrolig styrka, tror jag, säger moderatpolitikern.

Förhandling pågår

Centerpartiet i Ydre blev, som tidningen tidigare berättat, största partiet med sju mandat vid valet den 9 september i år. Partiet följs närmast av Socialdemokraterna och Moderaterna. Även Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna knep mandat i fullmäktige.

Hur styret i kommunen kommer att se ut framöver är dock inte klart än. Företrädare för de olika partierna har träffats en första gång för att diskutera valresultatet – och framtiden.

– Vi har en ny tid när vi ska träffas och förhandla. Förhoppningsvis har vi ett svar inom kort på hur styret kommer att bli. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få till en bra lösning för Ydre, säger Isacsson.

Hur ser Moderaterna på ett eventuellt samstyre i nuläget?

– Vi har sagt att någon form av borgerlig Allians, eller någon form av borgerligt styre, jobbar vi för i första hand. Men vi är inte främmande för någon annan form av samstyre heller, säger Isacsson.