Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handeldvapen kastades från bil

Ett handeldvapen kastades ut från en bil mitt under en pågående biljakt i centrala Nässjö. Två unga män kunde gripas på platsen och anhölls senare.

Klockan 00.47 natten mot i lördags körde en personbil ut rakt framför en polisbil som kom körande på Kolonigatan i Nässjö.

Polispatrullen beslutade då att kontrollera fordonet.

– Det blev ett kort förföljande innan patrullen fick stopp på bilen på Bangårdsgatan, säger Ola Svensson, Polisen Höglandet.

– I samband med detta kastades föremål ut från bilen och landade bredvid polisbilen. Det visar sig vara ett handeldvapen och ett magasin.

Efter att bilen stannat greps de två män som satt bilen. Båda är misstänkta för grovt vapenbrott. Exakt vilken typ av vapen det rör sig om uppger inte polisen i nuläget. Vapnet beskrivs bara som ett handeldvapen, det vill säga antingen en pistol eller revolver.

– Föraren är född 1994 och passageraren 1999, båda är kända av polisen sedan tidigare, säger Ola Svensson.

– Föraren är även misstänkt för drograttfylleri och passageraren är misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Nu ska vapnet undersökas för att vi ska få reda på om det är funktionsdugligt. Därefter får vi se vad som händer.

Männen anhölls efter gripandet.