Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Sveriges fulaste hus – se hela listan

Nu är det klart – Sveriges fulaste hus ligger i Malmö. ”Rosthuset” kom på en överlägsen första plats i Arkitekturupprorets Kasper Kalkon-pris. Kolla in hela listan här!

Varje år utser Arkitekturupproret, med hjälp av tusentals andra personer, vilken byggnad som är Sveriges fulaste nybygge. Det här året gick det så kallade Kasper Kalkon-priset till ”rosthuset” i Malmö.

Totalt 15 byggnader var nominerade i tävlingen – där ungefär 6 000 personer var med och röstade på Arkitekturupprorets Facebook-sida. ”Rosthuset” fick en sjättedel av alla röster.

– Allmän förortsbebyggelse som är pastischer på miljonprogrammet är bedrövligt. Klär man dessutom in det i rostig plåt så är något allvarligt stört i tidsandan, säger Sigvald Freylander, ordförande i föreningen Arkitekturupproret, till TT och fortsätter:

– Om man jämför med det som vi byggt genom historien så är det här bara en kopia av en kopia av allt fult som byggts.