Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haraldsson (S) är orolig för framtiden efter bortröstningen av Löfven

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Riksdagsledamot Johanna Haraldsson (S) är oroad över att Sverigedemokraterna kan komma att få stort inflytande sedan statsminister Stefan Lövfen (S) röstats bort. Löfven är fortfarande den mest logiska regeringsbindaren, enligt Vetlandapolitikern.

Att de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna röstade bort statsminister Stefan Löfven under tisdagsförmiddagen kom inte som någon överraskning efter valet den 9 september i år. Men det ställer till stora problem, menar Johanna Haraldsson.

– Det är ett jättebesvärligt läge. Framtiden får utvisa hur lång tid det kommer att ta att bilda en ny regering och hur det blir. Vi är fortfarande största partiet i riksdagen och jag ser fortfarande Löfven som den mest logiska lösningen som regeringsbildare, även om han är bortröstad just nu, säger Johanna Haraldsson.

– Jag förstår Allianspartierna som, ur sin synvinkel, vill ha bort honom. Men problemet är att de borgerliga partierna inte har något nytt gemensamt förslag som de kommer att gå fram med nu, fortsätter Haraldsson.

Du vill se en lösning över blockgränserna?

– Jag hoppas verkligen det. Vi tycker att blockpolitiken har spelat ut sin roll. Om de håller fast vid blockpolitiken så kommer SD att få mer inflytande, säger Haraldsson.

– Jag hoppas att vi kan mötas och inte låsa in oss i blockpolitiken. Vi i Socialdemokraterna har varit tydliga med, och är tydliga med, att vi inte tänker stötta något alternativ där SD får inflytande. Jag vädjar till de partier som tydligt gjort klart att de inte heller vill samarbeta med Sverigedemokraterna att ta sitt ansvar, fortsätter hon.