Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husvagnsmässan i september ställs in

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Nej, inte heller husvagns- och husbilsmässan på Elmia i september kommer att kunna arrangeras. – Stora mässor kräver lång framförhållning vilket tyvärr inte ger oss några andra alternativ, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia.

Restriktionerna kring folksamlingar har nu gällt sedan i mars och mängder av mässor på Elmia har redan blivit inställda eller framflyttade på grund av coronapandemin.

Det har funnits förhoppningar om att restriktionerna kunde ha lättat till september då mässan Husvagn Husbil skulle ha arrangerats. Men nu tvingas arrangörerna konstatera att det inte heller kommer att vara möjligt och att besked ändå måste lämnas i någorlunda god tid.

– Vi befinner oss i en mycket svåranalyserad situation och fortsätter naturligtvis att följa myndigheternas rekommendationer, säger Lotta Frenssen i ett pressmeddelande.

Beslutet om att ställa in mässan, som skulle ha hållits mellan 8-12 september, har Elmia tagit efter dialog med de övriga arrangörerna Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden.

Under coronakrisen har intresset för husvagnar och husbilar ökat då det är en semesterform som till stor del kan genomföras utan lika stora risker för smittspridning.

Mässan som fokuserar på mobil livsstil har arrangerats på Elmia i Jönköping sedan 1981. Varje år beräknas omkring 35 000 människor besöka mässan.