Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ännu en dag av trängsel på Brinellgymnasiet

Jag arbetar som gymnasielärare på Brinellgymnasiet i Nässjö och vill berätta kort om min vardag och mina tankar om den samma. Varje dag förväntas jag att trängas med 30-talet elever i vanliga klassrum, utan handsprit och utan munskydd. Jag trängs med andra elever som jag inte annars träffar i korridorerna.

Då vill jag också nämna att gymnasieelever är en av de grupper som idag mest driver smittspridningen i samhället. Många av dessa elever pendlar, byter klassrum och grupperingar under en vanlig skoldag. De läser franska med en grupp elever och pedagogiskt ledarskap med en annan.

I dag fick jag veta att andra personalgrupper som ibland besöker skolan inte får komma till oss fysiskt på grund av risk för smitta. Det kan handla om socialsekreterare, räddningstjänst med mera. Deras organisationer verkar vara rädda om sin personal och om samhället.

Jag får inte ihop detta med myndigheters, regionens och kommunens regler och rekommendationer. Jag önskar att de som beslutar över hur jag ska bedriva undervisning ville lämna sina kontor eller distansarbete och vara gäster i min verklighet. Mitt förtroende och min lojalitet blir negativt påverkade av att olika beslutsfattare ”gamblar med vår hälsa”.

Jag upplever att jag som lärare inte är viktig utan väldigt utbytbar. Tiden för ord och rekommendationer borde vara över och ersättas med ”handling för hälsa”. Det är nu en ganska kort tid kvar till jullovet och vi skulle nu ganska enkelt kunna få en ordentlig paus i trängseln, för minskad smittspridningen, om vi undervisade på distans.

En insändare av den här sorten borde varit underskriven med namn men på grund av rädsla för repressalier väljer jag att vara anonym.

Lojal med eleverna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel