Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg hyresrätter med hjälp av investeringsstöd

I Vetlanda byggs det småhus och äldreboende samt ett trygghetsboende som står i startgroparna för byggnation. Nu är det dags att bygga funktionella, attraktiva och yteffektiva hyresbostäder för alla kategorier av tänkta hyresgäster. Möjlighet finns nu att bygga hyresrätter med hjälp av det statliga investeringsstöd som finns tillgängligt 2020. Ett villkor för stödet är ett hyrestak som innebär en rimlig ingångshyra i nyproducerade bostadshyreshus. Det kommunala bostadsbolaget Witalabostäder har i Ekenässjön byggt ett 30-tal funktionella och attraktiva bostäder till en rimlig hyra med ovan nämnda investeringsstöd.

Den låga räntan tillsammans med med ett yteffektivt byggande och investeringsstöd möjliggör att byggnation av attraktiva och funktionella hyresrätter kan byggas till en rimlig hyra. Undertecknad är övertygad om att det blir en stor efterfrågan på hyresbostäder, enligt ovan nämnda premisser. Sätt igång och bygg nu Vetlandas bostadsutvecklare.

Sven-Åke Karlsson

Ordförande Socialdemokraterna Vetlanda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel