Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fasta tjänster minskar risk för smittspridning

Det svenska samhället har misslyckats med att skydda landets äldre, slår den så kallade coronakommissionen, som granskat Sveriges hantering av pandemin fast i sitt delbetänkande i ett dokument av den 15 december 2020, vilket pekar ut en rad brister inom äldreomsorgen, en grupp som samhället har sökt värna om.

Kommissionen pekar på allvarliga strukturella problem som till exempel ansvarsfördelningen mellan regioner och kommuner, de anställdas utbildningsnivå etcetera. Dock torde ansvaret för denna misskötsel, enligt min uppfattning, ytterst ligga hos regeringen, nuvarande liksom tidigare regeringar. Enligt kommissionen, är bland annat att många timanställda varit en bidragande faktor till smittspridningen och att regionerna, liksom kommunerna, har visat stora brister.

Vad gäller de så kallade timanställda är det nog ställt utom allt tvivel att denna grupp kan ha bidragit till smittspridningen. Problemet med en timanställd är att denne/-a har helt andra "förmåner" än den som till exempel är fast anställd. En anställning på tid/timanställning är inte en anställningsform enligt Lagen om anställningsskydd/LAS, utan snarare en löneform, vilket är en avsevärd skillnad.

En timanställd är till exempel inte garanterad semesterledighet, utan bara till semesterersättning för utfört arbete. Ett annat exempel är när sjuklön skall utgå. En timanställd har bara rätt till sjuklön för det antal dagar som arbetsgivaren har bett personen att arbeta. Vederbörande timanställd sitter också hemma och väntar på att telefonen (motsvarande) skall ringa och är säkert orolig över att plötsligt inte ha ett jobb samt känner en press av att alltid vara tillgänglig om telefonen skulle ringa. Den timanställde kan dessutom ha flera på varandra följande timanställningar för sin försörjning och det säger sig självt att ju fler jobb man har, kanske hos olika arbetsgivare, gör att risken att ta in smitta på ett äldreboende ökar i takt med antalet timanställningar. Det gäller att försöka begränsa smittspridningen och då är detta med timanställning/-ar inte det bästa sättet att göra det på.

För att komma till rätta med detta "timanställningsproblem" borde det vara så att i stället för att anställa per timme bör den presumtive arbetstagaren anställas på heltid och i första hand som tillsvidareanställning.

Jag är inte helt underkunnig om huruvida denna typ av löneform över huvud existerar inom Nässjö kommun, men om så är fallet vill jag uppmana Nässjö kommun, givetvis även alla andra kommuner likaså, att sätta sig ned vid förhandlingsbordet för att åstadkomma denna förändring från löneform/timanställning till en tillsvidareanställning, om inte annat för våra äldres skull.

Lennart Forsberg

Norra Sandsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel