Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vinet gjorde susen

Man kan naturligtvis skratta åt underhållningen/eländet. Men de som såg senaste digitala kommunfullmäktige i Tranås blir nog både bekymrade och oroliga.

Make till kaos får man leta efter. Inte nog med att det höll på i drygt fyra timmar. Teknikstrul och brist på kunskap om hur omröstningen skulle gå till förlängde kvällen. Man kan faktiskt kräva lite mera, både av de ansvariga och de folkvalda.

Vi som tittade fick se ledamöter som inte klarade av att rösta, inte hade koll på hur man stängde av eller satte på mikrofonen när man skulle göra ett inlägg och en ordförande som mästrade en ledamot som vågade vara kritisk till hur allt sköttes.

Under kvällen kunde vi även bevittna en ledamot som doldes bakom en stor hund, en annan plockade plötsligt fram en tidning och började läsa skönt tillbakalutad i soffan och en tredje sågs ha ett intensivt samtal med en anhörig.

Några lyckades inte koppla upp sig i början av mötet och en förlorade man kontakten med mitt under en omröstning. I det sistnämnda fallet blev det en extrapaus eftersom hen var tvungen att cykla ned till Stadshuset för att kunna rösta.

I realtid fick man även följa hur en desperat kommunchef med hjälp av miner och lappar försökte styra upp eländet samtidigt som han såg ut att åldras flera år. Den som vill titta i efterhand kan gå in på Tranås kommuns hemsida. Missa då inte knappt tre timmar in i sändningen (man kan scrolla dit) när en av ledamöterna mitt i en omröstning plötsligt säger ”vinet gjorde susen”.

Den 3 maj är det dags för nästa digitala fullmäktige. Ta fram chipsen, det är upplagt för en ny oförglömlig kväll.

Tranåsbon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel