På lördag är det dags för höstens första vernissage på Sävsjöbygdens konstförening i Sävsjö. Det blir i form av både skulpturer och målningar. Varandet i Tiden kallas utställningen som är skapad av konstnären Berglind Magnusdottir från Växjö.

Berglind föddes på Island men är uppvuxen i Småland. Hon säger att hon är en konstnärssjäl och har målat ända sen hon var barn. Det hon får mest inspiration från är människor.

– Jag fascineras av mötet mellan människor. Av mitt varande i samhället och hur jag bemästrar det. Hur mycket ska jag dela med mig av mig själv? Hur lite ska jag dela med mig? Det är mina känslor som kommer i print, säger Berglind Magnusdottir.

Konstutställningen heter Varandet i Tiden och innehåller både målningar och skulpturer.

Foto Frida Ohlin

Berglind blev tillfrågad av Sävsjö konstförening att ställa ut, och hon kände att det var intressant då hon aldrig visat sina konstverk Sävsjö tidigare. Lise-Lotte Wikström är konstföreningens ordförande och tror många kommer gilla utställningen.

– Det är väldigt färgglatt! Det är viktigt att vi får till det så det blir harmoniskt. Jag gillar att det är både målningar och skulpturer, säger Lise-Lotte Wikström.

Manliga gestalter återkommer i Magnusdottirs konstverk.

Foto Frida Ohlin

Mansgestalter

Målningarna återkommande tema är mansgestalter. Berglind har valt just den manliga gestalten då hon upplever att den uppfattas som mer neutral än den kvinnliga. Samtidigt har hon blandat in vissa kvinnliga gestalter, för att skapa en känsla i mötena på målningarna.

Konsten som Berglind ställer ut kommer finnas till försäljning. Hon hoppas att många ska komma dit och uppleva hennes konst.

– Jag skapar konst för folket. Alla ska kunna ta del av att köpa konst utan att behöva vara svinrika, säger Magnusdottir.