Från Sävsjö kommuns sida, delägare i den ekonomiska föreningen, ville man att Jan skulle fortsätta med verksamheten, men han ansåg själv att han istället skulle lägga allt ”krut” på det kommunala uppdraget, då som oppositionsråd och nu från 2015 som kommunalråd i Vetlanda kommun.

Det har varit en fantastisk och härlig tid att få träffa många företag, organisationer och skyttelandslag, men även många privatpersoner, så visst kan det kännas en smula vemodigt, skriver Jan till tidningen.

Trots att Jan slutade vid utgången av år 2013 har han, i mycket begränsad utsträckning, hjälpt till med vissa uppdrag under framför allt helger, samt hjälpt till med företagskontakter.

Men nu är det absolut definitivt slut.

I mitt uppdrag som kommunalråd känner jag att det är lika stimulerande med alla dessa intressanta personkontakter som dagligen äger rum med kommunens medborgare, skriver Jan vidare. Det är en viktig och nödvändig grund att stå på, för i det uppdraget handlar det om närdemokrati som dessutom utgör grundbulten i all politisk verksamhet.

Det sista uppdraget i helgen var att ta hand om det årliga träningsläger som Skytteorienteringssektionen anordnade i Sävsjö för tionde gången.

En före detta världsmästare i banskytte anlitades för lägret, Christina Bengtsson, som tog hem guldet 2005 i Schweiz och även lagguldet i VM år 2008. Christina är samtidigt specialist på fokusering och psykologi kring skytte och har utifrån mer än 25 000 timmar på tävlingsbanan bred kunskap och erfarenhet. Hon har författat en bok som heter ”Konsten att fokusera” vilken utgavs år 2015.