Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd spelmansduo intar Vårfesten

Efter mångt och mycket står det nu klart att musikerna Tina Ahlin och Bengan Jansson gästar årets Vårfest i Rydsnäs. En omtyckt duo som på dragspel och piano väntas inta logen med visor, folkmusik och en stor portion spelglädje. – Det kommer att bli helt fantastiskt, säger festgeneralen Jan-Anders Bergqvist.

Sedan starten för fem år sedan har Ydre SPF:s vårfest i Rydsnäs växt till att bli en självklar notering i mångas köksalmanackor. Kombinationen mat, underhållning och trivsam gemenskap har nämligen visat sig vara ett vinnande koncept och innan man ens hunnit annonsera årets gästartister har två busslaster från Norrköping och Bråbo anmält sig.

– Vissa har ringt och försäkrat sig om att det är samma som står för cateringen, och det är det ju, så visst är det ett uppskattat upplägg, säger Jan-Anders Bergqvist.

När man i början av januari samlades till styrelsemöte fanns det åtta tänkbara artister att välja emellan, men enligt Jan-Anders fanns det ingen tvekan om vilka man ville bjuda in till årets Vårloge.

– Styrelsen var rörande överens om att vi ville ha Tina Ahlin och Bengan Jansson. Bengan var här för två år sedan och gjorde succé, och Tina tycker vi alla mycket om. Hon är otroligt musikalisk.

Tina Ahlin är kanske mest känd för den breda massan som lagledare i "Så ska det låta", för sina samarbeten med Orsa spelmän, samt som programledare och musiker i en mängd TV-produktioner och revyer.

Bengan Jansson utsågs i sin tur till "Årets dragspelare" 1995 och har under flera år varit medlem i "Östen med resten" samt duon "Kalle & Bengan" med Kalle Moreus.

Under Vårlogen kommer de två musikanterna bland annat att framträda tillsammans med elever från Ydre Kulturskola.

– Dessutom kan det bli så att det blir premiär av deras gemensamma show som de kommer att turnera med i sommar, men det är inte helt bestämt än. Oavsett så kommer det att bli helt fantastiskt, säger Jan-Anders.