Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurrensverket utreder MSB:s upphandling

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Konkurrensverket har inlett en utredning om Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och dess upphandling av en digital tjänst för kartläggning av smittspridningen av coronaviruset.

Verket vill granska om MSB har gjort rätt när det ingått ett avtal med Platform 24 Healthcare, skriver Dagens Nyheter.

Lanseringen av ett digitalt verktyg stoppades av Folkhälsomyndigheten i slutet av april. Utvecklingen hade präglats av flera problem, SVT rapporterade den 8 maj att både forskare och länsstyrelser rest frågor om hur informationen skulle hanteras och varför data skulle sparas på det amerikanska bolaget Amazons servrar.

Enligt Dagens Nyheter rör Konkurrensverkets granskning frågor om hur upphandlingen gått till, vad avtalet är värt och om någon leverantör begärt överprövning.

Tidningen Arbetaren var först med att avslöja att MSB gjort en direktupphandling med Platform 24 Healthcare då behovet ansågs vara särskilt brådskande.