Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortare arbetstid ger oftare sex

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Enligt Maslows behovshierarki så är instinkten till fortplantning en av de absoluta basala funktionerna hos människan. Sexualdriften är det mest sunda och naturliga vi har. När vi kvinnor och män förlorat den naturliga instinkten att föra släktet vidare så är vi ur balans som människor.

Dagens yrkesverksamma kvinna har många roller att fylla. Hon ska jobba på heltid, vara mamma, kokerska, städerska, aktiv i föräldraföreningen, chaufför vid barnens skyttetävlingar, hemtjänst åt sin gamla mormor och på nattkvisten älskarinna. Precis som alla överbelastade system så tenderar även det biologiskt mänskliga systemet att bli ur balans om det utsätts för stora påfrestningar. De mest basala funktionerna sätts ur spel.

Med bakgrund av detta är det inte alls konstigt att vi kvinnor utmattat kryper ner i sängen. Det är inte heller konstigt att vi har huvudvärk. Så alla ni män som har lust men ofta möts av ett “nej älskling inte ikväll, jag har huvudvärk”- alla ni män kanske borde tänka på arbetstidsförkortning och välja rätt parti 9 september.

Etelka Huber (MP)

riksdagskandidat, Bodafors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel