Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogar bröt mot regler – riskerar stängning

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ett 20-tal restauranger i Stockholm har redan fått anmärkningar kring de nya trängselreglerna. Om de inte åtgärdar felen kan de tvingas stänga.

Under tisdagen, onsdagen och fredagen gjorde Stockholms stad ett 90-tal tillsynsbesök på restauranger för att se hur de följer föreskrifterna som ska hindra smittspridning. Resultatet blev att ett 20-tal restauranger fick anmärkningar, de flesta rör trängsel på uteserveringar, skriver Expressen.

– Vi har sett att det varit mycket folk, att det kan sitta många personer uppradade tätt intill varandra i solen, säger Kristine Fornander på miljöförvaltningen i Stockholms stad till tidningen.

Under lördagen och på måndag sker uppföljande besök. De som inte bättrat sig kommer att rapporteras till Smittskydd Stockholm som kan besluta om stängning.

Stockholm är den region som drabbats hårdast av virusutbrottet. På lördagen rapporterar Region Stockholm ytterligare 522 smittade och 13 döda. Det betyder att de totala siffrorna stiger till 4 205 konstaterat smittade och 522 avlidna i regionen.