Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnen fyller 80 år - ägarna ställer till med firande och höstmys

Nu står kvarnen i Forsa redo för höstmys, då evenemanget "Kultur- och höstmys med smak av Småland" hålls på fredag. I år är det även ett storfirande - då kvarnen fyller 80 år.

På fredag är det dags för ett riktigt höstmys på Forssa kvarn utanför Sävsjö. För femte året i rad dags för evenemanget "Kultur- och höstmys med smak av Småland", och i år är det extra speciellt, då de firar att kvarnen fyller 80 år.

Gamla som nya mat- och hantverksutställare kommer finnas på plats, och den folkiga musikglädjen kommer bandet "Rubb och Stubb" stå för.

— Jag hoppas att det blir en stämningsfull kväll och att folk ska trivas! Både utställare och besökare. Även att så många som möjligt kommer hit och firar med oss, säger kvarnens ena ägare Therese Rostedt.

Evenemanget har genom åren blivit populärt, och många nya utställare har hört av sig och bett om att få delta med sina hantverk. I år kommer det bland annat att finnas marmelader, mejeriprodukter, saft och choklad. Det mesta är ekologiskt och närproducerat. Nytt för i år är bland annat en guldsmed, en skolklass som säljer saffran och en utställare som säljer egen honung.

Bröd med eget mjöl

Paret Therese och Claes Rostedt äger kvarnen tillsammans, och kommer även själva se till att det finns surdegsbröd med sitt egna nymalda mjöl.

— Nytt för oss är att vi kommer ha med bröd från vårt eget bageri som vi öppnade här i maj, säger Claes Rostedt.

Höstmyset har de valt att hålla delvis inne i kvarnen med hantverksutställare, och även ute med matutställarna.

Blir evenemanget av oavsett väder?

— Absolut! Förra året blev det nästan snöstorm en stund, men vi slog ändå besöksrekord! Det skapade ändå en härlig stämning. Vi är förberedda och taggade oavsett. Det kommer bli jättebra! svarar Claes.