Vid 23-tiden i lördags greps kvinnan på en adress i Eksjö kommun. Polisen hade strax innan larmats dit på grund av en misshandel. I bostaden hittades en man som hade en skärskada i en arm.

Mannen fick vård på sjukhus för sina skador.

Kvinnan anhölls senare under natten mot söndagen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. När häktningsframställan i ärendet nådde Eksjö tingsrätt under tisdagen gällde begäran dock försök till mord.

Släpptes fri

Under häktningsförhandlingen vid Eksjö tingsrätt på onsdagseftermiddagen helgarderade åklagaren sig i fråga om brottsrubriceringen. Detta genom att yrka på att kvinnan skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel.

Som skäl för häktning angav åklagaren att det fanns risk att kvinnan skulle undanröja bevis eller försvåra utredningen på annat sätt om hon släpptes fri.

Efter en timmas förhandling och enskild överläggning meddelade tingsrätten beslutet att kvinnan omedelbart skulle försättas på fri fot.

– Hon är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, men även om det finns viss risk att hon kan undanröja bevis är den inte tillräckligt skäl för att häkta henne, förklarade rådman Erik Handmark tingsrättens beslut.

Våld med kniv

Såväl polis som åklagare har hittills varit knapphändiga med uppgifter om händelsen.

– Det rör sig om knivvåld, förklarade kammaråklagare Kristoffer Clausen efter häktningsförhandlingen.

I övrigt var han inte beredd att ge några andra detaljer i ärendet, annat än att den misstänkta kvinnan och mannen inte hade någon nära relation.

– Förundersökningen fortsätter som tidigare trots att hon inte häktats, sa han.