Joakim Lamotte, journalist och uppmärksammad föreläsare om sexuella trakasserier och kränkningar, befann sig under onsdagen vid Centralstationen i Nässjö, där flera sexuella ofredanden på senaste tiden har rapporterats. Under tisdagen skrev tidningen om mitt på dagen, där v utan att agera.

Utanför stationen spelade Joakim Lamotte in en video som han publicerade på sin med kommentaren: ”Här i Nässjö blev en 13-årig flicka sexuellt ofredad. Flera vuxna såg vad som hände men ingen ingrep. Var fan är civilkuraget?”

I videon berättar han om de händelser som tidningen under tisdagen och onsdagen har skrivit om. Lamotte skräder inte orden när han uttrycker sin reaktion på händelsen.

”Jag frågar mig själv: Hur är det möjligt att vuxna människor ser detta utan att ingripa? Det är så jävla pinsamt. Och jag skäms över det tamigfasen. Var är civilkuraget?”, säger han bland annat i filmen.

Klippet hade på onsdagskvällen setts av närmare 40 000 människor, och delats över 800 gånger. Ett dygn senare hade över 300 000 personer sett klippet, och över 4 000 delat det.

”Vi måste bli bättre än så här. Vi måste våga stå upp när människor råkar illa ut. Vi måste visa sådana här killar att man inte beter sig sådär. Vi måste våga sätta ner foten. Och om vi inte gör det så är vi bara ett gäng fegisar. För våra barns skull så måste vi våga”, avslutar Joakim Lamotte sin inspelning.