Relaterat till artikeln

Det var under påskhelgen 2016 som putsen började falla ned från Länsmuseets fasad mot Odengatan. Dagarna efter monterades stora byggställningar med blått nät som skydd från ytterligare nedfallande puts.

Tidningen har i ett flertal artiklar skrivit om den segdragna processen mellan Jönköpings kommun och Peab som inleddes eftersom man inte kom överens gällande skuld- och ansvarsfrågan.

Påpekat bristerna

Museiledningen har också i skrivelser till kommunen påpekat bristerna och att situationen även påverkat arbetsmiljön för de anställda.

Men nu verkar någonting ha hänt, drygt två år efter att delar av fasaden rasade ner.

– Arbetet har påbörjats den här veckan med att man börjat bila och förbereda för att lägga en ny fasad. Vi är nöjda över det, men som sagt, det har tagit drygt två år, säger Sergei Muchin.

Nöjd avdelningschef

Daniel Håkansson, avdelningschef på tekniska kontoret verkar också nöjd.

– Det har tagit lång tid, men Peab ska nu enligt överenskommelsen reparera fasaden och vi ska som tidigare var planerat påbörja arbetet med att byta fönster ut mot Odengatan.

När försvinner det blåa skyddsnätet och när är arbetet klart?

– Någon gång under sommaren ska det vara klart.

Sergei Muchin hade i en tidigare artikel önskemål om att ett golv som lagts på övervåningen behövde bytas ut för att slippa onödiga och dyra slipningsarbeten. Lastbryggan ansågs också vara för farlig och ohanterlig.

– På de punkterna har jag inte fått något svar, säger Sergei Muchin.

– Jag känner inte till någonting om felaktiga golv eller lastbrygga, säger Daniel Håkansson.