Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad julmarknad i Vrigstad trots regn

Det blev en lyckad julmarknad i Vrigstad i söndags, trots regn och ruskväder. "Blött men uppskattat" sammanfattar Vrigstad samhällsförening sitt arrangemang.

Julmarknaden i Vrigstad avslutade kanske med ett godisregn men den började också med ett helt vanligt regn som höll i sig hela eftermiddagen. Regnet till trots är ändå arrangörerna nöjda med dagen.

– Det var kö in till badhuset och Runstedtska när vi började så det var väldigt mycket folk som kom ändå. Vi har inte koll på hur många som kom men det var nästan fullt på alla ställen och både butiker och säljarna vi har pratat med är nöjda, säger Mathilda Backstig från Vrigstad samhällsförening.

Känns det bra då?

– Ja, vi är jättenöjda! Det är kul att sätta Vrigstad på kartan på det här sättet då det märks att det kommer människor från ett större geografiskt område än bara Vrigstad.

Några av höjdpunkterna för Mathilda Backstig var tändningen av julbelysningen med älgfamiljen på ön, som i år fått tillökning med två kalvar, och Vrigstads luciatåg, som hade anammat lite moderna julsånger i år.

– Det var särskilt uppskattat i den yngre generationen. De kom med facklor på häst och vagn. Sedan kunde man åka med den under kvällen och det var många som gjorde det, säger Mathilda Backstig.

Efter luciaframträdandet kunde publiken även ta del av bland annat kompiskören och en film om julevangeliet innan godisregnet avslutade.

– Det blev en bra och mysig stämning med många som kom, trots regnet. Blött men uppskattat och kul med så många utifrån, sammanfattar Mathilda Backstig.