Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta skolvåldtäkten: Anhörig till läraren skulle kidnappas – om hon inte ställde upp på sex

Åtal har väckts mot den elev som är misstänkt för en våldtäkt på en lärare på en gymnasieskola på Höglandet. Mannen åtalas för våldtäkt, olaga hot och sexuellt ofredande.

Enligt åtalet har eleven som är i övre tonåren tvingat in den kvinnliga läraren på ett rum på skolan under lektionstid. Där ska han genom att utöva våld ha utfört sexuella handlingar mot henne av sånt slag att de kan jämföras med samlag.

Kvinnan har enligt åtalet inte följt med frivilligt, utan tvingats in i rummet, där hon sedan ska ha hållits kvar med våld. Den unge manlige eleven ska ha tagit tag i kvinnan, hållit fast henne, lagt en hand över hennes mun och låst dörren. Därefter ska han ha föst henne längre in i rummet, rört vid hennes kropp och utfört sexuella handlingar.

Kvinnan har enligt åtalet förgäves försökt värja sig från övergreppet, dels med ord, dels genom att försöka ta bort mannens händer och därmed kunna lämna rummet.

Enligt åtalet är mannens handlingar med hänsyn till kränkningens allvar jämförliga med våldtäkt.

Åklagaren åberopar bland annat muntlig bevisning i stämningsansökan. Som stöd för åtalet finns ett flertal vittnen.

Våldtäkten har enligt åtalet föregåtts av såväl sexuellt ofredande som olaga hot.

Eleven ska vid ett tillfälle några veckor tidigare ha ofredat den kvinnliga läraren på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet - och några dagar senare skickat ett hotfullt Snapchat-meddelande till henne, där han klargör att han ska tvinga kvinnan till sex. Om han inte fick sin vilja igenom skulle en närstående till kvinnan kidnappas. Allt enligt den stämningsansökan som lämnades in till Eksjö tingsrätt under torsdagen.

Rättegången hålls vid Eksjö tingsrätt under fyra dagar mellan den 12 och 22 november.