Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många letade fynd på vinylmässan

Stormvindar och piskande regn gjorde sitt bästa för att skrämma bort besökare till årets skivmässa i Nässjö. Men vinylfantasterna ger sig inte så lätt - över 200 personer kom för att leta fynd i skivbackarna.

De gamla blåa mjölkbackarna kommer väl till användning när det handlar om att paketera mängder av LP-skivor. På mässan stod back efter back, fyllda av LP med hårdrock, jazz, pop, dansband och mycket annat.

1500 för Backyard Babies

Här fanns allehanda rariteter, som numera fått samlarvärde och betingade en ansenlig summa.

Bland annat kan nämnas en tidig Backyard Babies-skiva, som nu gick att köpa på mässan för 1 500 kronor. Och här fanns andra samlarexemplar, som kostade ännu mer.

Många samlar Beatles-skivor och här fanns vinyler i alla möjliga prisnivåer, från en 50-lapp upp till 500 kronor var ganska vanligt i backarna.

Lite raspiga och repiga och välspelade skivor gick att komma över för en 20-lapp.

Ztig var nöjd

Musikerkompisarna Fredrik Anderö och Ztig Åström satt med några skivbackar och sålde ut skivor för 40 kronor stycket.

– Det har gått riktigt bra, vi har sålt över 100 skivor, sade Ztig Åström.

En annan lokal säljare som prövade lyckan var chefen för Stadsbiblioteket, Ulf Moberg. Han dukade upp ett säljbord fyllt av CD-skivor.

– Det är mest countrymusik, sade han.

Snart även CD i ropet?

Vinyl är högvaluta nu för tiden, men kanske kommer det en dag när CD-skivorna blir mer i ropet också.

– Ja, det tror jag att det gör, sade Ulf Moberg.

Evenemangschefen Sofia Johnsson såg tillsammans med Jacob Cederwall och Björn Äjlén till att vinylmässan förflöt enligt plan.

– Möjligen att det är något färre besökare än i fjol, men runt 200 personer har betalat inträde, sade de när det fortfarande var någon timme kvar på mässan.

Hela teaterfoajén och Orkestersalen var "knökafull" av skiv- och cd-säljare plus att några även fanns i Lilla teatern.

Såg till att få förtur

De lokala säljarna, som kanske bara medverkar på mässan i Nässjö, kunde också avslöja ett tillvägagångssätt, som inte riktigt gagnar publiken, som vill komma och göra fynd.

– Innan mässan öppnade kom det fram en av de mer rutinerade och kringresande skivsäljarna och "scannade" av våra backar, plockade åt sig en rejäl bunt billiga skivor som han köpte. Sedan antar jag att de åkte ned i hans skivbackar till ett högre pris, sade den lokala säljaren.