Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moped brann på skolgård i Nässjö

En moped brann på Runnerydsskolans skolgård sent under torsdagskvällen. Det var boende i området som larmade om att det brann vid skolan. – I nuläget har vi ingen aning om vad brandorsaken är, säger polisens vakthavande befäl Joel Gerdin.

Larmet om en mopedbrand inkom till SOS Alarm vid 23.09 på torsdagskvällen. Det var en ensam moped som stod och brann på Runnerydsskolans skolgård i Nässjö.

– Det ska ha varit mitt på skolgården som mopeden låg och brann. Vi har varit på plats och har lyckats släcka branden men mopeden är helt utbrunnen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör vid 23.30 på torsdagskvällen.

Ingen person syntes till i närheten av mopeden utan det var boende i närområdet som hade larmat till SOS när de såg att det brann.

Räddningstjänsten har nu lämnat över ärendet till polisen.

– Det enda jag vet är att det är en moped som har brunnit upp på skolgården. I nuläget har vi ingen aning om vad som har orsakat branden, säger Joel Gerdin, polisens vakthavande befäl sent på torsdagskvällen.