Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något som inte stämmer i Gerebos resonemang

Insändare/Höglandet

I denna tidning, Smålands Dagblad, den 2 april, under rubrik att moderaterna i Nässjö "vill veta hur socialen använder pengarna". Av artikeln framgår bland annat att moderaten Anna Gerebo, inför beslutet att stöpa om i kommunens budget "efterlyser mer analys av socialnämnden" om hur pengarna användes samt ställer sig frågan om "vi är för generösa… så att budgeten inte räcker för det vi/kommunen måste erbjuda".

Moderaten Gerebos funderingar är, enligt min mycket personliga uppfattning, helt rätt att fundera kring. Det gäller att se till att socialnämndens pengar hamnar på rätt ställe och används där dessa gör bästa möjliga nytta, allt enligt de lagar och regler som dymedelst gäller.

På något sätt stämmer ändock inte moderatens Gerebos funderingar om att socialens pengar eventuellt inte användes på ett korrekt sätt. Om det gäller att "spara pengar" inom förvaltningen så hade Gerebo sin chans vid senaste fullmäktigemöte den 26 mars innevarande år. I stället för att ge bifall till SD:s motion om att inte ge återvändande IS-terrorister rätt till försörjningsstöd, valde moderaten Gerebo med flera att göra tvärtom, det vill säga att Nässjö kommun fortsättningsvis ska försörja dessa IS-terrorister!

Jag är fullt medveten om att denna besparing, som det hade inneburit att neka dessa IS-terrorister att bli försörjda av kommunen är/var en "droppe i havet", men Gerebo hade i mina ögon visat att hon menar allvar med den besparingsiver som hon nu uppvisar. Även små bäckar gör en stor å! Det är med andra ord något som inte stämmer i Gerebos resonemang.

Lennart Forsberg, Norra Sandsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel