I lokalen på Bandygatan 2 har det reparerats bilar sedan 1971. Verksamheten drivs idag av Robin och Jonas under Mekonomenflagg. De servar och reparerar i princip alla bilmärken, gammalt och nytt.

-Vi har många års erfarenhet här hos oss, berättar Robin som har arbetat i bilverkstad större delen av sitt yrkesverksamma liv.

Gänget på Bandygatan 2 ger minst tre års garanti på reservdelar från Mekonomen och en giltig stämpel i serviceboken vid originalserie.

-Kunder med en bil som är nyare än 12 år får också ett års kostnadsfri vägassistans på köpet vid utförd originalservice.

Foto Simon Nestor

Läs mer om Mekonomen

Godkänd Bilverkstad

Initiativet Godkänd Bilverkstad kom som ett branschinitiativ för att öka säkerheten för bilägare.

-Som Godkänd Bilverkstad omfattas man av externa och interna stickprover på både verkstadens utförda jobb samt det administrativa. Eventuella avvikelser ska följas upp och gås igenom, berättar Robin som är väldigt nöjd med att verkstaden nu fått sin kvalitetsstämpel. Vi har lagt ner mycket jobb för att bli godkända, det krävs dokumentation och arbete för att komma i hamn.

Foto Simon Nestor

-Med jämna mellanrum ska det göras stickprov på varje mekaniker för att säkerställa att vi har gjort ett korrekt jobb. Dessutom kommer externa kontrollanter för att göra ännu fler stickprov. De ser till att vi jobbar fackmannamässigt och har följt arbetsordern som upprättades med kunden.

Varje mekaniker får också en utbildningsplan. Allt för att se till att de anställda är uppdaterade och har den kunskap de behöver.

-Vi kommer också få besök av en kontrollant som gör en revision och går igenom våra dokument. De kommer se till att vi sätter upp och följer miljömål, har kalibrerade verktyg, signerar arbetsordrar med kund, är försäkrade och liknande.

Han tycker själv att det är en bra satsning.

-När vi har gått igenom allt det här så känner vi ju att allt är ordentligt och på riktigt. Vi har ju förstås haft koll förut men nu kan vi bli ännu mer effektiva och strukturerade i vårt kvalitetsarbete. Det är både en trygghet för oss och för våra kunder. Dessutom känns det bra att vi kan utmärka oss genom att vara certifierade som GBV, alltså godkänd bilverkstad

Han ser nu fram emot att fortsätta göra kunderna till Mekonomen på Bandygatan 2 minst lika nöjda som tidigare.

-Det känns jättebra att kunna erbjuda våra trogna kunder ett hundraprocentigt jobb.

Bild 1 av 3

Foto Simon Nestor

Boka service hos Mekonomen

Relaterat till artikeln

Det inbäddade materialet kan inte visas.