Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny högoktanig akt klar för Eksjö stadsfest

 
Eksjö stadsfest 2020
Visa alla artiklar

En ny högintressant artist är klar för årets stadsfest i Eksjö. Ricky Rich intar scenen tillsammans med sina båda musikervänner i Aram Mafia.

Den 21-årige Västeråsartisten Ricky Rich är på god väg att etablera sig som ett av de riktigt stora namnen på den svenska hip hop-scenen.

Hans låtar når miljoner lyssnare på Spotify och Youtube. Den talangfulle sångaren, musikern och låtskrivaren sticker ut med sitt unika, hitvänliga sound - en blandning av österländska tongångar och blågul rot-hip hop.

Ricky Rich karriär fick en flygande start med virala hiten ”Habibi”, som nådde en jättepublik 2017 och fram till idag spelats mer än 30 miljoner gånger i olika digitala kanaler.

Uppföljaren ”Min Diamant” hörde till de tio mest spelade låtarna på Youtube i Sverige 2018 med över fem miljoner visningar.

Under fjolåret släppte Ricky Rich sitt debutalbum Shhh.

Fick ge upp sin dröm

Som liten drömde Ricky Rich om att blir fotbollsproffs. Sport var allt för honom. Men en sjukdom som ledde till andningssvårigheter gjorde att han tvingades ge upp sin dröm om en spelarkarriär i någon av de bästa ligorna.

Utan att ha någon plan b verkade livet flyta på utan riktning tills han en dag skämtade med sina kompisar om att bli rappare.

Kompisarna tog det han sa på allvar och tog med honom till en studio. Efter det har allt handlat om sång och musik för Ricky Rich.

Till Eksjö stadsfest kommer han med vännerna och musikproducenterna Marcus Turan och Peter Mrad, som tillsammans utgör Aram Mafia.

Den 28 augusti kan trion förväntas fylla gator och torg i Eksjö ung, hitvänlig hip hop.

LÄS MER: Timbuktu klar som första artist för stadsfesten