Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhetssnack: Säsongspremiär, döda kroppar och talmannen

Det är dags för säsongpremiär för Nyhetssnack – podden om nyheter och journalistik i Jönköpings län. I årets första avsnitt pratar vi om döda kroppar på utställning, Peter Perssons avhopp från riksdagen, talmannen Andreas Norléns besök på redaktionen och mycket mer.

I veckans avsnitt medverkar reportrarna Joel Jonsson, Inger Abram Ohlsson och Anette Svensson. Vet du vad som är Smålands landskapsdjur? Och vad ville den hemliga konstnärer ge för budskap med sina målningar på lyktstolpar i Värnamo?

Sen berättar vi om talmannen Andreas Norléns besök i Jönköping. Dessutom har Peter Persson, mångårigt socialdemokratisk kommunalråd i Jönköping, hoppat av sin riksdagsplats.

Avsnittet släpps i din poddapp under fredagen. Det går också att lyssna på podden i den här artikeln. Hör gärna av dig till [email protected] med synpunkter.

Läs om poddens ämnen:

Andreas Norlén om regeringsbildningen och talmansuppdraget

Han kör runt med döda kroppar i en lastbil

Peter Persson lämnar riksdagen: ”Tillfreds”

Utter ökar på Höglandet

Fräcka stöldkuppen mot Systembolaget under nyårsnatten

VN sänder GSK:s två nästa matcher

Hemlig konstverket om aktionen