Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partiernas viktigaste frågor i valet

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Arbeten och skolan - det är Sävsjöpartiernas viktigaste frågor till valet när de själva får välja. Samtliga åtta partier som har kandidater till Sävsjös kommunfullmäktige har fått svara kring några av kommunens viktigaste frågor och i tre delar presenterar vi svaren.

Sammanlagt är det sju frågor som partierna har besvarat kring bland annat skolan, äldreboenden, ekonomin och miljön. När partierna själva fick välja vilken fråga som var viktigast var de flesta överens om att arbete och skolan är det viktigaste för deras parti.

Liberalerna och Sverigedemokraterna pekar ut skolan som viktigast. SD tycker att det är djupt olyckligt att Sävsjö kristna skola hotas av Socialdemokraternas förslag att förbjuda religiösa friskolor.

– Alla vet ju att det i huvudsak är några av landets tiotal muslimska friskolor som är problematiska medan de kristna icke katolska, judiska och katolska skolorna vanligtvis sköter sina åtaganden på ett föredömligt sätt, kommenterar Lasse Helgesson (SD) i sina svar.

Socialdemokraterna, Vänstern och Liberalerna vill att fler ska få heltidstjänster inom kommunen medan Kristdemokraterna, Centern och Moderaterna vill prioritera arbeten genom näringslivet.

Vänsterpartiets viktigaste fråga är att stoppa vinster inom välfärden och Landsbygdspartiet sätter fokus på att omsorgstagare ska få i sig sin mat genom matlådor och att tid ges på att säkerställa att äldre äter maten.

Läs allas svar här, i morgon följer partiernas svar på hur resultaten i skolan ska förbättras och hur man vill göra med äldreomsorgen.