Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre kvinna avled efter tågolycka utanför Taberg

En kvinna i 70-årsåldern blev påkörd av ett tåg strax utanför Taberg och avled till följd av sina skador. I samband med olyckan stoppades tågtrafiken mellan Jönköping och Värnamo.

Vid 09.23 på fredagen fick SOS larm om att en person blivit påkörd av ett tåg utanför Taberg, i höjd med Bergslagsvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

– Vi är framme på olycksplatsen när som helst. Ännu är inte personen identifierad och anhöriga har heller inte kontaktats, säger polisens presstalesperson Björn Öberg vid 09.35.

Senare på förmiddagen meddelade polisen att en kvinna i 70-årsåldern blivit påkörd och avlidit i olyckan. Närmast anhöriga hade då underrättats.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Räddningstjänsten hade styrkor från Jönköping och Taberg som arbetade på platsen.

– Vi tittade bland annat till passagerarna på tåget. En del kan förstås ha blivit chockade efter händelsen, säger Johan Ragnar, räddningstjänstens ledningsoperatör.

Enligt Janne Johansson, tidningens reporter på plats, befann sig ett tiotal personer på tåget.

Enligt Trafikverket stoppades tågtrafiken mellan Jönköping och Värnamo. Trafiken beräknades kunna återupptas under förmiddagen.