Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respekt för liv

Fiskgjusar som häckar, skarvar, änder och andra sjöfåglar med sina små. Mycket nytt liv i vår fina sjö Grumlan. Det finns gott om kloka människor som tar hänsyn. Puttrar på lite långsamt med sina båtar eller de ännu klokare som kör med elmotor. Det kommer ju fler efter oss!

De flesta tar hänsyn till att det bor både människor och djur runt sjön.

Men… nu har orcherna vaknat. De som bara tycker livet är till för dem själva. Totalt hänsynslösa och tyvärr ej läskunniga. Enligt anslag är det ju inte tillåtet med vattenskoter i denna sjö. Fullt förståeligt. Vattenskoterförarna äger sjön. Alla andra ska akta sig och hålla för öronen. Fiskgjusen får väl bli flykting!

Och de använder det gamla kända argumentet; man måste ju få ha lite roligt! Samma argument som i sandlådan när alla fina slott sparkades ner! Lite roligt måste man ju få ha!

Det är bara det att vi andra tycker det mesta är roligt och har roligt så länge ingen kommer och förstör och rasar ned det som byggs upp.

Biologisk mångfald och välstånd för kommande generationer är ett mål värt att kämpa för. Vattenskotrar i Grumlan är helt vansinnigt!

Vår vackra planet är värd att ta hand om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel