Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många blev av med körkortet

Polisen genomförde en stor insats mot fartsyndare i länet under förrförra veckan. Resultatet: Tio personer blev av med körkortet, tolv personer misstänks för rattfylla och 188 personer rapporterades för fortkörning.

Den intensifierade jakten på fartsyndare genomfördes i samband med skolstarten.

Gefle Dagblad följde för ett par veckor sedan med en polispatrull vid en trafikkontroll. Under en halvtimme stannades fem förare som kört för snabbt på 30-sträckan vid Gavlerinken.

Nu har polisen redovisat resultatet av den nationella insatsveckan i Gävleborg. Av de 188 bilister som körde för fort stannades hela 176 av dem på 30- eller 50-väg. Detta eftersom kontrollerna oftast skedde i närheten av skolor.

– Vårt uppdrag är att öka tryggheten i trafiken. Det är viktigt att barn och deras föräldrar kan känna sig trygga i skolmiljön. Tyvärr visar resultaten av trafikövervakningen att alltför många förare bryter mot trafikreglerna kring skolorna i länet, säger Ulf Carnerius, chef för Trafikenheten, i ett pressmeddelande.